ВСУ заборонив будувати житловий будинок на місці «Покровської церкви» в Кам’янці-Подільському

Верховним Судом підтримано позицію прокуратури Хмельниччини про необхідність збереження пам’ятки архітектури національного значення «Покровська церква» у місті Кам’янці-Подільському.

Як повідомляють у Прокуратурі області, рішенням сесії міської ради для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд у 2012 році земельну ділянку площею 1 тис. кв. м, розташовану в середмісті Кам’янця-Подільського, передано у власність місцевої мешканки.

Виявилось, що ця земля належить до охоронної зони пам’ятки національного значення «Покровська церква», збудованої ще у 1864 році, а тому для неї встановлено особливий режим використання та її виділення можливе лише за погодження Міністерства культури України.

Окрім цього, надана ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги річки Смотрич, де будь-яке будівництво забороняється.

У зв’язку із цим, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказане рішення міської ради та державний акт на право приватної власності на землю недійсними, а також скасувати їх.

Переглянувши справу за касаційною скаргою прокуратури Хмельницької області, Верховний Суд позовні вимоги визнав обґрунтованими та позицію прокуратури підтримав.

2ogoloshenya