Подоляни заборгували за газ  341 млн грн. серед найбільших боржників - кам’янчани

Протягом січня-липня 2020 року клієнти ТОВ «Хмельницькгаз Збут» погасили майже 224 млн грн боргів за спожите блакитне паливо, а сума прострочених зобов’язань зменшилася з понад півмільярда до 341 млн грн.

Загалом подоляни в 2020 році сплатили за газ 134% нарахованих за цей період сум, повідомляють в прес-службі «Хмельницькгаз Збут».

«Попри те, що карантин триває, жителі області здебільшого розрахувалися за спожите цьогоріч блакитне паливо та частково погасили борги, накопичені протягом опалювального сезону, – говорить директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький. – До цього спонукає рекордно низька ціна на газ, адже енергоресурс у липні коштував лише 2,974 грн за кубометр. Саме тому, на мою думку, зараз найкращий час розрахуватися з боргами, аби не залишитися без державної допомоги в разі необхідності».

Наразі найбільше боржників проживає у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Красилові.

У ТОВ «Хмельницькгаз» нагадали, що під час карантину жодному жителю області не припинили газопостачання, а також не нарахували пеню за невчасну оплату.

Аби не наразитися на штрафні санкції, сплачувати за використаний газ необхідно не пізніше 25 числа місяця наступного за розрахунковим.

2ogoloshenya