Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Казарми фортеці в Кам'янці-Подільському

Представники турецької компанії зацікавилися Казармами фортеці - історичною пам'яткою, яка потребує реставрації.

Про це повідомив міський голова Михайло Сімашкевич на своїй сторінці в Фейсбук.

"Потенційні інвестори оглянули архітектурний об'єкт і прийняли рішення обговорити зі своїми технічними фахівцями можливість його відбудови", - повідомив мер міста.

Казарми збудовані у середині XVIII ст.

Коли на початку XIX ст. кам`янець-подільська фортеця втратила своє значення оборонної споруди, відпала необхідність у великих казармах. До 1816 р. тут знаходився міський військовий гарнізон, потім казарми були ліквідовані, а ще через деякий час у будинку розмістився військовий госпіталь. Коли казарми пристосовувались під госпіталь, на центральній частині їх головного фасаду були зроблені чотири прибудови.

Після революції споруда перейшла у відання відділу міського комунального господарства і використовувалась в різних цілях. Під час Великої Вітчизняної війни казарми були частково зруйновані. Після війни в них розмістилась тютюнова фабрика. У 1976р. адміністрація фабрики самовільно зруйнувала північно-західний корпус казарм. На початку 1990-х років виробництво фабрики була вивезене з території казарм. У теперішній час не використовуються.

Казарми фортеці занесені до списку пам`ятників, що знаходяться під охороною держави, однак перебувають в аварійному стані.

2ogoloshenya