Суд в Кам’янці-Подільському виписав штраф 17 тис. грн. на підприємця, який зняв маску через спеку

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав винним місцевого підприємця у порушенні правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це свідчить постанова від 14 липня, інформує "НГП".

26 червня 2020 року в одному із магазинів у Кам`янці-Подільському підприємець здійснював торгівлю без захисної маски. Також у магазині були відсутні дезинфікуючі засоби, що потягнуло за собою порушення постанови Кабміну № 392 від 20 березня 2020 року (зі змінами та доповненнями) і постанови № 17 Головного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року.

У суді чоловік не визнав вини та пояснив, що  перебував в приміщенні магазину, де реалізовував продукти харчування. Продаж здійснював з дотриманням санітарно-протиепідемічних правил та норм, в тому числі і в захисній масці.

Однак він тимчасово, на декілька хвилин зняв маску через спеку. В цей час в приміщення магазину зайшли працівники поліції та зафіксували те, що при здійсненні торгівлі був без маски.

Разом з тим, пояснював працівникам поліції, що магазин забезпечений дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту, в тому числі і маскою, яку він показував працівнику поліції, однак поліцейський не відреагував та склав адміністративний протокол.

Водночас суддя вважав, що вина підприємця доведена і підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 26 червня 2020 року, письмовими поясненнями особи, яка зазначила, що перебувала в приміщенні магазину, щоб придбати продукти харчування та в цей час продавець був без маски та обслуговував її, а також та відеозаписом, яким зафіксовано факт торгівлі без захисної маски.

Доводи підприємця щодо незначного порушення правил щодо карантину людей через спеку, на думку суду, не є підставою для звільнення його від встановленої відповідальності.

2ogoloshenya