Кам'янець-Подільські прокурори викрили схему привласнення бюджетних коштів під час ремонту будинку культури в одному із сіл на Дунаєвеччині

Органами прокуратури спільно з іншими правоохоронними органами вживаються заходи до виявлення та розкриття правопорушень у сфері бюджетних відносин.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спільно із співробітниками управління Служби безпеки України в області виявлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт будинку культури в одному із сіл Дунаєвецького району.

Встановлено, що виконавцем вказаних робіт є підприємство, яке у 2018 році взяло на себе зобов’язання провести роботи вартістю 6,5 млн гривень.

Вивченням стану фактичного виконання ремонтних робіт встановлено невідповідність їх обсягів задекларованим у кошторисній документації та актах виконаних робіт.

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено близько 275 тис гривень.

"За вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене у великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України", - повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Юрій Вятровський.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Дунаєвецького відділу ГУНП в області. На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

За інформацією пресслужби прокуратури Хмельницької області.

2ogoloshenya