Кам'янець-Подільський суд зобов'язав керівництво НПП "Подільські товтри" виплатити 180 тисяч грн за незаконне звільнення працівника установи та поновити його на посаді

Протягом останніх років про діяльність адміністрації НПП "Подільські товтри" ми неодноразово повідомляли на сторінках нашого видання. Численні скандали, звільнення працівників, непорозуміння в колективі установи стали звичним явищем за період керівництва тут в.о. обов'язки директора Олександра Оцишена та його заступниці Валентини Стельмах.

Одним, але надзвичайно показовим прикладом професіоналізму в лапках теперішніх керівників є історія пов'язана зі звільненням головного природознавця парку  Юрія Мартинюка. Одразу після того, як чоловік почав відкрито говорити про професійну нездатність нових керівників та про їхні зловживання його було звільнено з установи.

Два роки знадобилося Юрію Мартинюку для того, щоб довести незаконність рішення, яке було прийнято О. Оцишеним та В. Стельмах.

Відповідно до рішення Кам'янець-Подільського міськрайонного суду від 22 липня Юрія Мартинюка було поновлено на роботі. Окрім цього за цим же судовим рішенням національний природні парк "Подільські товтри", було зобов'язано виплатити головному природознавцю середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі майже 120 тисяч гривень.

Однак, керівництво парку не поспішало виконувати рішення суду, й лише вчора після того як Юрій Мартинюк завітав до установи разом із працівниками виконавчої служби та активістами ГО "Національні дружини" керівництво парку в особі Валентини Стельмах погодилося виконувати рішення суду. 

Поряд із цим, в суді продовжується розгляд справи про поновлення на роботі начальника Служби охорони парку Олександра Спасюка. Йому вже вдалося довести в суді те, що він був звільнений незаконно, однак після того, як він був поновлений на посаді, через декілька днів його повторно було звільнено.

Хочемо нагадати, що в серпні 2019  Міністерством екології та природних ресурсів України було оголошено, що новим директором "Подільських товтр" буде призначено Ірину Прокопець. Але як бачимо вже рік вона не може приступити до виконання своїх обов'язків.

Чи ще довго триватиме така ситуація в НПП "Подільські товтри" та хто в кінцевому рахунку буде виплачувати грошову компенсацію за недолугі рішення Олександра Оцишена та Валентини Стельмах невідомо. Так само невідомо стільки ще час необхідно Міністерству, щоб нарешті відреагувати на ситуацію в установі?      

2ogoloshenya