Прокуратура Кам'янця-Подільського вимагає повернення у державну власність земель прибережної захисної смуги вартістю понад 2,3 млн грн

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в інтересах держави до суду пред’явлено п’ять позовів про визнання незаконними та скасування рішень органів місцевого самоврядування, а також повернення в державну власність земельних ділянок прибережних захисних смуг загальною площею близько 1 га та вартістю більше 2,3 млн грн.

Встановлено, що ці землі на підставі рішень органів місцевого самоврядування Кам’янець-Подільського району передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства, садівництва, будівництва, обслуговування житлового будинку і споруд. Разом з тим, землі прибережних захисних смуг перебувають виключно у державній та комунальній власності, можуть надаватися лише в користування та для спеціально визначених цілей, а їх передача у приватну власність суперечить чинному законодавству.

Таким чином, земельні ділянки прибережної захисної смуги р. Устя та прибережної захисної смуги р. Дністер неправомірно вибули із власності держави.

"Таким чином земельні ділянки прибережної захисної смуги р. Устя та прибережної захисної смуги р. Дністер неправомірно вибули із власності держави", - повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Ольга Кравцова.

За інформацією пресслужби прокуратури Хмельницької області.

2ogoloshenya