За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури у комунальну власність передано гідротехнічні споруди

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до суду із заявами про передачу безхазяйного нерухомого майна – двох гідротехнічних споруд, розташованих у селах Привітне та Дерев’яни Кам’янець-Подільського району, у комунальну власність.

З метою забезпечення дотримання порядку визнання нерухомості безхазяйною у місцевій газеті ще у 2011 році опубліковано оголошення про взяття даного майна на відповідний облік. Після спливу річного строку вказана нерухомість за заявою органу, уповноваженого управляти майном територіальної громади та розпоряджатись ним, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

Однак, незважаючи на те, що необхідний час давно минув, селищні ради з заявами про передачу майна у їх власність до суду не звернулись.

Захищаючи інтереси громади, з метою недопущення незаконного заволодіння чи використання вказаної нерухомості сторонніми особами, місцева прокуратура подала відповідні заяви до суду самостійно.

Як повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Ольга Кравцова, рішеннями Кам’янець-Подільського міськрайонного суду заяви задоволено.

Відтак, майно вартістю 90 тис грн підлягає передачі у комунальну власність Китайгородської сільської ради.

За інформацією пресслужби прокуратури Хмельницької області.

2ogoloshenya