Профільний комітет ВРУ відмовив громаді Чемеровецької ОТГ у проханні приєднатися до Кам'янець-Подільського району

Вчора, 9 липня, відбулося засідання профільного комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у форматі відеоконференції.

На засіданні народні депутати України повторно розглядали питання про нове районування Хмельницької області.

Як повідомляє пресслужба Чемеровецької ОТГ ході зібрання було відмічено, що за час від попереднього засідання надійшли звернення від ОТГ, зокрема, від Чемеровецької громади, підкріпленні численними підписами, звернення від депутатів різних рівнів, громадських організацій у приєднанні до Кам'янець-Подільського району.

На голосування профільного комітету висувався поділ Хмельниччини на чотири райони – Шепетівський, Старокостянтинівський, Хмельницький та Кам'янець-Подільський, до якого мав би увійти Чемеровецький район. Під час обговорення питання  позицію мешканців нашого району наполегливо та переконливо висловив депутат Хмельницької обласної ради від Чемеровеччини Олександр Савчук, котрий заявив, що "народне віче і зібрані підписи свідчать, що люди вимагають об'єднання з Кам'янцем-Подільським".

В ході голосування за проєкт поділу області на чотири райони 10 членів комітету його підтримали, 12 утрималося,  2 проголосували проти. В підсумку - рішення не було підтримане. Далі це питання буде винесено на розгляд Верховної Ради.

Історія питання:

2ogoloshenya