На сайті Кабміну з'явилася петиція за приєднання Чемеровецької ОТГ до Кам’янець-Подільського району

На офіційному інтернет-представництві Кабінету Міністрів України з'явилася петиція за приєднання Чемеровецької ОТГ до Кам’янець-Подільського району.

"Ми готові до викликів сьогодення. Але наполегливо підкреслюємо, що історично та територіально максимально наближені до Кам’янець-Подільського району. Усі концептуальні моменти - географічні особливості, трудові, міграційні та побутові чинники - і були покладені розробниками в основу базового проєкту. Сьогодні мешканці Чемеровецької об’єднаної територіальної громади мають можливість отримати доступні та якісні медичні послуги в місті Кам’янець-Подільському, досконало функціонує система транспортного сполучення, чисельна кількість мешканців громади працює у місті, випускники закладів освіти навчаються у вузах Кам’янця-Подільського. Усі ці чинники слугували тому, що мешканці Чемеровецької об’єднаної територіальної громади з початку напрацювання пропозицій підтримують приєднання нашої території до Кам’янець-Подільського району. Тому найголовніший аргумент - сьогоднішнє формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня повинно бути прийнятне мешканцями території та покликане покращити життя пересічного громадянина", - йдеться в тексті петиції.

Поряд із цим автори петиції звертаються до всіх органів влади з проханням підтримати позицію мешканців Чемеровецького району, які виступають за приєднання до Кам'янець-Подільського району.

"Звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Хмельницької обласної адміністрації та голови Хмельницької обласної ради з проханням, в межах своїх повноважень, вжити необхідних заходів та покласти в основу прийняття остаточного рішення проєкт щодо віднесення Чемеровецької ОТГ до новоутвореного Кам’янець-Подільського району.

Твердо віримо у те, що думка нашої громади буде врахована. А демократичні засади реформування нашої держави і надалі будуть ефективно втілюватися в життя та вже в недалекому майбутньому стануть позитивно відчутними для наших громадян".

Долучитися до підтримки зазначеної петицію можна на офіційному інтернет-представництві Кабінету Міністрів України: https://petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/3562?fbclid=IwAR0uhEke4aYzC7UvbMhF5rahQkWVYamBVCMkjcO0dJQVPSW1vwCbay4Xvs4

Нагадаємо, Чемеровецька ОТГ не хоче йти в Дунаєвецький район, громада за приєднання до Кам'янця-Подільського – рішення сесії.

Окрім цього, мешканці сусідьної Хотинщини також незадоволені новим районним поділом. Внаслідок протестів в Кам'янець-Подільському районі заблокованими стоять десятки автомобілів 

2ogoloshenya