Поліція Кам'янця-Подільського попереджає про посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів

В зв'язку з погіршенням епідемситуації  на території області працівниками поліції та Держпродспоживслужби буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Про це інформує прес-служба міського відділку поліції Кам'янця-Подільського.

В поліції нагадують, що дотримання дистанції та маскового режиму в громадських місцях є обов'язковою, включаючи громадський транспорт. Водії зобов'язані перевозити пасажирів виключно при наявності масок та виключно в кількості місць для сидіння.

Також в усіх закладах, які здійснюють прийом відвідувачів при вході обов'язковим є наявність антисептичних засобів, персонал та відвідувачі в масках. А для ринку, окрім цього, при вході обов'язковим є наявність особи, яка буде здійснювати температурний скринінг.

За словами правоохоронців, з 22 червня розпочнуться спільні рейди з метою виявлення порушників для притягнення до відповідальності.

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2ogoloshenya