Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Великий Кам'янець-Подільський район: Кабмін прийняв рішення про адміністративно-територіальну реформу

Адміністративно-територіальна реформа – є однією з найбільш важливих і успішних реформ і має бути завершена до місцевих виборів, призначених на жовтень цього року.

Про це, сьогодні, 12 червня, відкриваючи позачергове засідання Уряду, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, на засіданні Кабінет Міністрів України має розглянути питання формування районів, що стане завершенням основного етапу адміністративно-територіальної реформи. «Це одна з найбільш важливих і найбільш успішних реформ. Ця реформа також одна з найбільш зрозумілих та підтримуваних людьми, тому вона має бути завершена цього року. Ми маємо в жовтні, як і заплановано, провести місцеві вибори за новим адміністративним поділом, щоб країна могла рухатися далі в частині покращення сервісу держави для громадян. Гальмувати та затягувати процес не можна. Реформа, в першу чергу, робиться для людей задля їхнього комфорту», - наголосив очільник Уряду.

Таким чином, Хмельницька область матиме 5 районів замість 20-ти: Дунаєвецький (до якого ввійдуть теперішні Дунаєвецький, Новоушицький, Ярмолинецький і Городоцький райони), Кам’янець-Подільський (Кам’янець-Подільський і Чемеровецький), Старокостянтинівський (Старокостянтинівський, Старосинявський, Красилівський, Теофіпольський і Білогірський), Хмельницький (Хмельницький, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський і Волочиський) і Шепетівський (Шепетівський, Полонський, Ізяславський, Славутський, місто Нетішин).

В Кабміні також наголосили, що такий адміністративний розподіл почне діяти з наступного, 2021 року.

2ogoloshenya