Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав винним місцевого водія ТзОВ «Транс-Поділлля», який порушив правила карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це свідчить постанова суду від 19 травня.

За даними адмінпротоколу, 3 квітня о 16 год. 55 хв. водій, керуючи  транспортним засобом VOLKSWAGEN LT 35 на проспекті Грушевського у Кам’янці-Подільському, здійснював перевезення за маршрутом №6 12 пасажирів при наявності 19 місць для сидіння, чим порушив п.п4, п.2 Постанови кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року із змінами.

У суді порушник визнав частково вину і пояснив, що працює водієм на маршрутному таксі, про обмеження в перевезенні роботодавець йому не повідомив. Дійсно, 3 квітня у Кам`янці-Подільському перевозив 12 пасажирів у маршрутному таксі №6, при цьому, транспортний засіб обладнаний на 19 сидячих місць. На проспекті Грушевського був зупинений поліцейськими, вони зайшли в салон транспортного засобу, порахували 12 пасажирів та склали протокол за ст. 44-3 КУпАП.

Заслухавши пояснення водія і дослідивши матеріали справи, суд вважає, що вина чоловіка доведена, підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення від 3 квітня 2020 року, письмовими поясненнями водія та відеозаписом, яким зафіксовано факт перевезення 12 пасажирів.

Суддя наголосив, що на 3 квітня через карантинні заходи було заборонено перевезення в одному транспортному засобі та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, пасажирів кількістю, яка одночасно перевищує половини місць для сидіння.

Тобто у випадку водієм з Кам’янця-Подільського він мав право перевозити одночасно не більше 9 пасажирів.

“Правила карантину встановлені Урядом і особа їх порушила. Його доводи про незнання вимог законодавства не є підставою для звільнення від встановленої відповідальності… Суд вважає, що достатнім та необхідним для виховання особи буде стягнення у вигляді мінімального штрафу – 17 тис. грн”, – сказано у постанові.

Джерело.

2ogoloshenya