У зв'язку зі спалахом короновірусу в Кам'янці-Подільському та районі пом’якшення карантинних заходів неможливе – ОДА

В Хмельницькій ОДА розповіли у яких районах та містах не послаблять карантинні обмеження до кінця тижня.

Про це інформує Depo.Хмельницький.

Адаптивний карантин вводитимуть далеко не накожній території області. За рішенням комісії ТЕБ і НС, дозвіл на роботу дитсадків, міського, внутнішньообласного транспорту та проведення релігійних заходів з 27 травня отримали не всі. Лише ті міста і райони, де немає спалахів коронавірусу.

Не буде цих послаблень (відновлень роботи дитсадків та церков) поки у містах: Кам'янець-Подільський, Нетішин, Старокостянтинів; районів: Білогірський, Дунаєвецький, Кам'янець-Подільський, Славутський (крім райцентру), Старокостянтинівський і Шепетівський райони.

"У цих районах і містах за останні сім днів зафіксовані спалахи захворювання COVID-19, які перевищили граничний показник, запроваджений Кабінетом міністрів. Тому поки не можемо говорити про пом’якшення карантинних заходів", – каже посадовець.

За словами Романа Примуша, дитячі садочки не готові відкритися раніше 1 червня, бо намагаються виконати всі вимоги санітарних лікарів. Остаточне рішення щодо їх роботи буде в п'ятницю - 29 травня, а органи місцевого самоврядування визначатимуть чи всі вони відкриються. Працівників дошкільних закладів поки не тестуватимуть.

Щоп'ятниці в штабі і на комісії ОДА відстежуватимуть ситуацію і корегуватимуть карантинні заходи і їх послаблення.

Нагадаємо, що за останні дні кількість хворих на COVID-19 в Кам'янці-Подільському та районі різко зросла.

2ogoloshenya