Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Пов’язане зображення

2 квітня, відбулися збори колективу Кам’янець-Подільського міськрайонного суду з приводу затримання секретаря суду, як повідомлялося раніше, при отриманні ним 1000 доларів хабара за нібито сприяння позитивного вирішення справи про адмінправопорушення.

Докладно про ситуацію колективу доповів Голова суду Роман Савчук. Він висловив вкрай негативну оцінку даному факту та наголосив на недопустимості подібних інцидентів у роботі суду. З метою профілактики будь-яких проявів корупції в суді цей прикрий випадок обговорено в колективі суду, який також висловив в цілому негативне ставлення як до факту затримання працівника суду, так і до будь-якого вияву корупції в суді, як такого.

   В Апеляційному суді Хмельницької області також відбулося засідання працівників апарату суду, що носило превентивний характер боротьби з корупцією. З осудом будь-яких корупційних дій, які могли б мати місце в суді та негативним ставленням до випадку, що стався у Камянець-Подільському міськрайонному суді, до присутніх звернувся керівник апарату Геннадій Крупельницький. Він наголосив на тому, що хоч подібний факт на Хмельниччині зафіксований вперше, однак кидає неабияку пляму на репутацію всієї судової системи.

   Тим часом підозрюваний, як повідомили в Кам’янець-Подільському міськрайонному суді, написав заяву на звільнення за власним бажанням. Він знаходиться під домашнім арештом у нічний час, згідно із запобіжним заходом, який йому виніс Галицький районний суд міста Львів.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

      

2ogoloshenya