Кам'янець-Подільський в період німецької окупації 1942-1944 рр. // Відеохроніка

Декілька тижнів тому "Вечірній Кам'янець" опублікував відеохроніку відзняту в Кам'янці-Подільському в період Першої світової війни.

А вже сьогодні ми публікуємо фрагмент німецької відеохроніки, де можна побачити Кам'янець-Подільський в період нацистської окупації міста.

Відео взято з сайту агентства Карла Хеффкеса, в архіві якого зберігаються приватні фото та відемоатеріали відзняті протягом 1914-1946 рр.

Опублікований фрагмент розпочинається з демонстрації зруйнованого Новопланівського мосту та панорамою зруйнованих будівель Старого міста. Також можна прогледіти будинки, розташовані в каньйоні та дерев'яну кладку через річку Смотрич.

Далі у фрагменті показано німецького офіцера та солдата, які прогулюються містом. Після чого камера фіксує вул. Шевченка, де розташовувалося приміщення Гестапо в період окупації (зараз тут розташовується Кам'янець-Подільська дитяча музична школа ім. Ф. Ганіцького).

Згодом німецький оператор здійснює зйомку Кам'янець-Подільської фортеці та вже відновленого після бойових дій Замкового мосту.

Також наприкінці фрагменту камера фіксує Георгіївський собор.

Дата зйомки невідома, але відомі її хронологічні межі – 1942-1944 рр.

2ogoloshenya