Який насправді реальний стан з COVID-19 в Кам'янець-Подільському районі?

Вчора, 3 квітня у Хмельницькій інфекційній лікарні помер інфікований коронавірусом відомий кам'янчанин.

Як повідомляють користувачі  в соцмережах покійний чоловік протягом тривалого часу контактував з великою кількістю осіб й не був госпіталізований до медичного закладу. Поряд із цим покійного  чоловіка лікував вдома лікар-анестезіолог Кам'янець-Подільської ЦРЛ, який також контактував із медперсоналом лікарні, й який за попередньою інформацією також інфікувався на COVID-19.  

Зважаючи на це серед мешканців міста та району поширюється інформація про можливий спалах захворюваності.

Лише сьогодні з'явилася офіційна інформація на сайті Кам'янець-Подільської РДА стосовно цих подій. За інформацією прес-служби було проведено епідеміологічне розслідування та встановлено коло контактних осіб померлого. Мобільними  медичними бригадами проведено відбір біоматеріалу для ПРЛ-тестування в близько 100 людей. Зразки вже направлено для дослідження в Хмельницький обласний лабораторний центр. Лікарня працює в штатному режимі.

Поряд із цим для запобігання поширенню COVID-19 матеріали для ПРЛ-тестування відібрано і в працівників Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні. Станом на сьогодні, по частині з них вже є результати, які виявилися негативними. Інші очікується отримати найближчим часом.

А загалом станом на сьогодні в районі виявлено 8 осіб, хворих на COVID-19, одна з них вже одужала. Сподіваємося на відповідальне ставлення до професійних обов'язків керівництва районної райдержадміністрації та своєчасне подання інформації для ЗМІ з метою адекватної оцінки ситуації.

2ogoloshenya