"Слуга" Марчук виступив проти відкриття ринку в Кам'янці-Подільському: ринок не працюватиме

Сьогодні відбулися збори підприємців ринку та представників міської влади. На зустріч також з'явилися довірені особи народного депутата України, "слуги народу" Ігоря Марчука. Під час зустрічі обговорювалася можливість відновлення роботи продуктової частини Центрального ринку, з дотриманням всіх необхідних карантинних заходів.

Нагадаємо, з 21 березня в місті припинили роботу всі продуктові ринки.

Як відомо, Центральний ринок Кам'янця-Подільського є одним із основних місць, де кам'янчани мають можливість придбати для себе та своєї родини продукти харчування за доступними цінами. Тимчасове закриття ринку, у зв'язку з введенням карантинних заходів, призвело до підвищення цін в магазинах та зростанню дефіциту в них необхідних товарів.

Важливо, що центральні органи влади до сьогодні не можуть визначитися чи необхідно відкривати продовольчі ринки по всій території України чи ні. Зокрема сьогодні заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, зазначив, що наразі відпрацьовується питання щодо продуктових ринків. Якщо ринки будуть дотримуватися даних норм та протиепідемічних заходів, частина з них зможе працювати, а частина все ж таки буде закрита.

За його словами, водночас влада розуміє важливу роль питання забезпечення населення харчовими продуктами, харчової безпеки.

"Тому це має бути виважене рішення. Сьогодні ми його розглянемо на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, і буде видано окреме розпорядження або постанова головного державного санітарного лікаря про те, які саме ринки не повинні функціонувати під час карантину", - сказав чиновник.

Однак, нагадаємо, що 25 березня КМУ ухвалив зміни до постанови № 211 "Про запобігання поширення на території України коронавірусу СОVID-19", які знімають запроваджену на час карантину заборону зі здійснення певних видів діяльності. Зокрема була знята заборона щодо оптової торгівлі харчовими продуктами за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів. У зв'язку з цим в Хмельницькому, вже сьогодні, 27 березня відновили роботу аж чотири міські ринки.

Що ж стосується сьогоднішньої зустрічі присвяченій можливості часткового відкриття Центрального ринку в Кам'янці-Подільському, то на ній було прийнято рішення про необхідність дозволити підприємцям торгувати продуктами харчування, з дотриманням всіх необхідних карантинних заходів, про що ми й повідомили нашим читачам.

Однак, проти цього виступили "слуга народу" Ігор Марчук та голова Кам'янець-Подільської РДА Анатолій Бернашевський. Як повідомив один із сайтів міста Марчук заявив:

"Проти відкриття. В сусідній області зафіксовано спалах, в тому числі виявлені хворі в містечку, що за 20 км. від нашого ринку. Ми не зможемо контролювати відвідування нашого ринку жителями цього регіону, а вірогідність такого сценарію висока, адже в сусідній області закриті всі подібні ринки (хоча в місті Хмельницький сьогодні працювало аж чотири – ред.).

Держава на сьогоднішній день не готова до сценарію поширення вірусу, який відбувається в Італії, Німеччині та навіть у Польщі. Моніторинг ситуації тільки вивчається, тому потрібно мінімум 2-3 неділі для того, щоб зрозуміти потенційну загрозу для нашої країни і бути готовими тримати удар якого не витримали такі країни як Італія, Іспанія та навіть США.

Ми дбаємо про всіх свої громадян, а тому приймаємо можливо для когось непопулярні рішення. Але ці рішення потрібні країні, насамперед для її безпеки. Здоров'я кожного громадянина на сьогоднішній день - завдання номер один для держави", - проінформував Марчук.

Поряд із цим голова Кам'янець-Подільської РДА Анатолій Бернашевський зазначив наступне:

"Адміністрація ринку на даний час не має змоги протидіяти поширенню коронавірусної інфекції та не забезпечена необхідними засобами, як того вимагає постанова КМУ.  Велике скупчення людей на території ринку понесе за собою розповсюдження інфекції в місті та районі. Тому влада не може взяти на себе відповідальність за рішення, котрі в майбутньому можуть принести катастрофічні результати. В першу чергу для нас головне здоров'я та життя наших жителів. Ми не маємо права повторити сценарій Італії, Іспанії та інших країн, в яких вирує коронавірус".

За останньою інформацією, відповідно до результатів обласної селекторної наради, яка відбулася в онлайн режимі сьогодні, 27 березня, після детального обговорення з керівництвом Хмельницької ОДА було вирішено відновити роботу ринків лише після стабілізації ситуації з COVID-19.

ТАКИМ ЧИНОМ ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК В КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСЬКОМУ НЕ ВІДНОВИТЬ СВОЮ РОБОТУ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ.

Іншого слова як БЕЗЛАД, для характеристики того, що відбувається в нашій країні неможливо підібрати, і ось чому:

  1. Спочатку, 25 березня КМУ зняв заборону щодо оптової торгівлі харчовими продуктами;
  2. Вже сьогодні, декілька годин тому заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (представник "слуг народу") говорить про те, що вже зараз обговорюється питання відкриття ринків, й незабаром з'явиться відповідне рішення.
  3. Декілька годин тому "слуга народу" Марчук (представник "слуг народу") заявив, що він проти відкриття ринків, оскільки "в сусідній області зафіксовано спалах, в тому числі виявлені хворі в містечку, що за 20 км. від нашого ринку". Однак те, що аж чотири ринки сьогодні працювали в обласному центрі НАШОГО краю він не знає. Поряд із цим представник держави Марчук, підтверджує, що "держава на сьогоднішній день не готова до сценарію поширення вірусу, який відбувається в Італії, Німеччині та навіть у Польщі".
  4. Декілька годин тому голова Кам'янець-Подільської РДА А. Бернашевський (представник "слуг народу") взагалі каже, що "ВЛАДА НЕ МОЖЕ ВЗЯТИ НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за рішення, котрі в майбутньому можуть принести катастрофічні результати". Хоча він не приймає рішення з цього питання, адже відкривати ринок чи ні – це рішення Виконавчого комітету МІСЬКОЇ ради.
  5. В свою чергу, декілька годин тому, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій переглянула своє ВЧОРАШНЄ рішення й заборонила здійснення торгівельної діяльності на продуктових ринках, крім тих, що здійснюють оптову торгівлю з суб’єктами господарювання по затвердженому графіку роботи для недопущення скупчення при дотриманні ними відповідних санітарних вимог.

Підсумовуючи, слід відзначити, що держава під керівництвом "слуг народу" не готова ні до чого. Керівники не можуть взяти на себе відповідальність. Хто за що відповідає невідомо.  А страждають, як завжди громадяни Кам'янця-Подільського.

І якщо, діагностувати короновірус ми ще не лише практикуємось, то діагноз "параліч" владі "слуг народу" можна ставити, без будь яких аналізів.

Поділяємо думку й тієї частини громади, яка стурбована за те, що Центральний ринок може стати розсадником пандемії. Тим паче, що медицина ну нульовому рівні й тримається на фанатиках, як в місті так і в районі. До речі, вчора звільнилося одразу два лікаря швидкої допомоги Кам'янець-Подільської райлікарні через страх перед пандемією та нестачею елементарних речей для виїзду до такого типу хворих.

"Маєте змогу – допомагайте, не зупиняйтеся" – Володимир Мельниченко

Ми можемо залишатись вдома, але хто нагодує нас і наших дітей?

Міністр охорони здоров'я назвав людей після 65 років трупами. Керівництво країни продало найнеобхідніше з медичного забезпечення. Фармацевтична галузь тупо обкрадає людей підвищенням цін в десятки разів. Натомість замість реальної допомоги нам підсовують звернення типу прем'єра РФ Медведєва в окупованому Криму – "Денег нет, но Ви держитесь".

Той що мав стати амбасадором регіону став "Лунтіком"…. Смішно !? Так смішно, що аж зуби скрегочуть. А його самоназваними помічниками призначені аферисти та люди, які просто далекі від життєвих реалій сьогодення.

У зв'язку з цим, все частіше згадуються слова Геннадія Москаля про стриптизерів та фотографів на посадах депутатів ВР.  Якщо навіть дивакуватий Трамп видає кошти людям, аби вони сиділи на карантині, то "слуги" продовжують крутити кіно про сватів і голобородька.

Питання часу, коли розпочнуться голодні бунти.  Ми поки що ведемо себе в рамках, але Кам'янець це вибухове місто. Ми довго можемо носити на руках, але коли уривається терпець в секунді "беремо під ноги". Терпіння всім нам кам'янчани.

2ogoloshenya