Кам’янець-Подільський гарнізон отримав унікальну ікону Пресвятої Богородиці (Відео)

Сьогодні до Кам'янця-Подільського завітав голова синодального управління військового духовенства, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. До міста він прибув із важливою місією – передати військовим ікону Пресвятої Богородиці – покровительки українських воїнів.

Про це інформує прес-служба мерії.

Ікона створена на прохання військових священників і ветеранів АТО, її написав художник Юрій Нікітін. Вона є унікальною: біля Покрови зображене воїнство небесне, місто Київ з Дніпром як серце нашої країни, а під покровом Божої Матері перебувають усі захисники, від козаків-запорожців до майданівців, Героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

Відтепер ця святиня знаходитиметься в каплиці святого Георгія Переможця на території військового гарнізону. Саме тут за участю митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, старшого капелана Хмельницької області отця Дмитра Махоти, духовенста капеланів Хмельницької єпархії, військового капелана, настоятеля церкви святих апостолів Петра і Павла Олександра Цісаря, а також представників міської влади - заступника міського голови Вадима Савчука, керуючої справами виконавчого комітету Яни Мельничук і військовослужбовців відбулося богослужіння.

Ще три, менших, образи отримали від владики 201-й навчальний центр, 48 Кам’янець-Подільська інженерна бригада і Центр розмінування. Передача ікон разом із церковними нагородами відбулася в Будинку офіцерів.

Детальніше про візит духовенства до нашого міста дивіться у відеоогляді.

2ogoloshenya