Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Він відвідав два виші – Кам’янець-Подільський національний університет імені І. Огієнка та Подільський державний аграрно-технічний університет, де провів зустрічі зі студентським і викладацьким складом щодо реформування вищої освіти.

Це не перший виїзд заступника міністра у регіони. Аналогічні зустрічі відбулися, зокрема, вже у Львові, Полтаві, Запоріжжі, Тернополі, Житомирі, Черкасах. У Кам’янці-Подільському Єгор Стадний відповів на запитання освітян щодо реформи системи управління та фінансування закладів вищої освіти, яка розпочалася з 1 січня 2020 року. «Коли набори здобувачів вищої освіти вдвічі менші, продовжувати працювати за цією ж системою просто неможливо. Ми ставимо за мету відійти від залежності від кількості і переходити до залежності від якості», - наголосив урядовець.

Під час спілкування з колективом ПДАТУ за участю заступника міського голови Вадима Савчука і ректора Володимира Іванишина було обговорено, що чекає заклади фахової передвищої освіти, нові підходи у розподілі навчального навантаження, дуальну освіту, освіту дорослих тощо. Так, завдяки новій реформі аграрно-технічний університет отримав у 2020-му на 7 млн грн більше фінансування, ніж у 2019-му. 

Джерело.

2ogoloshenya