Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Таку плату вважають грабіжницькою та здирницькою.

Учора, 4 лютого, на черговій сесії кам’янець-Подільської міської ради, депутати прийняли звернення до президента Володимира Зеленського та прем’єрміністра України щодо відміни постанови Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про абонплату за транспортування газу. Відповідне звернення оприлюднив міський голова Михайло Сімашкевич.

Як зазначається у зверненні, прийняття постанови про встановлення абонплати за транспортування газу викликало обурення в суспільстві.

«Мешканці у більшості випадків за власний кошт замовляли документи, експертизи, здійснювали підключення. Великі магістральні газові мережі будуються за рахунок держбюджету, а отже за рахунок платників податків. Тоді постає питання: коли газорозподільчі компанії будуть платити власникам мереж за використання їхнього майна?», - зазначають у зверненні депутати.

Також депутати вважають не обґрунтованою плату за транспортування газу у випадках, коли людина взагалі газом не користувалася і не було фактичного споживання газу. Тож, відповідно, транспортування до конкретних помешкань газу не було. Зазначають, що не можна сплачувати за послугу, якої людина не отримувала. Вважають, що це суперечить Закону про права споживачів. І стягнення такої плати націлене лише на збагачення монополіста – надавача послуги.

«Вимагаємо негайно скасувати постанову НКРЕКП про «абонплату за транспортування газу» як таку, яка є грабіжницькою та здирницькою, оскільки вона є нічим іншим, як спробою висмоктати додаткові гроші з народу для монополіста і не ґрунтується на жодних економічних розрахунках», - йдеться у зверненні депутатів.

Депутати також просять керівництво країни врахувати той факт, що на сайті президента за короткий час зареєстровано вже десятки петицій про скасування зазначеної плати. Тож, вимагають, відреагувати відповідно.

Джерело.

2ogoloshenya