Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фото Тетяны Очеретенко.

Після спеціалізованої підготовки в Кам’янець-Подільську міську дитячу поліклініку на посаду лікаря дитячого ендокринолога, з «Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренко» повернулась лікар Леся Гоголь.

Проводячи профілактичні огляди дітей, вона виявляє велику кількість дітей з ендокринологічними проблемами: збільшення щитовидної залози,надмірна або недостатня вага у дітей, низько або високорослість, передчасне або пізнє статеве дозрівання, інше.

Не всі проблеми сформуються в серйозні захворювання, але на етапі виявлення змін, дітям потрібно корегувати обмін речовин. На прийомі лікар-ендокринолог дає направлення на додаткове обстеження, рекомендує режим харчування, призначає лікування.

Дехто з батьків надто емоційно сприймає попередній діагноз та призначення. Дарма. Вчасно розпочата корекція виявляється ефективною і попереджає серйозні захворювання: ожиріння, зоб, цукровий діабет, метаболічний синдром, відставання в фізичному та статевому розвитку.

Запрошуємо на прийом до лікаря дитячого ендокринолога.

Про це повідомила Очеретенко Тетяна Юхимівна —головний лікар Кам'янець-Подільської міської дитячої поліклініки.

2ogoloshenya