Делегація Кам’янець-Подільського району взяла участь в міжобласних урочистостях з нагоди дня Соборності України

22 січня Україна відзначає День Соборності. Він  є особливим в календарі пам’ятних дат, адже символізує споконвічне прагнення нашого народу до єдності.

Історичним підгрунтям цього свята стало підписання 22 січня 1919 року Акта Злуки між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою, які таким чином заявили про утворення єдиної, соборної та незалежної Української держави.

На відзначення Дня Соборності України на кордоні Хмельниччини та Тернопілля  уже традиційно пройшли міжобласні урочистості. Відбулися вони в с.Гусятин Чемеровецького району, на березі річки Збруч, по якому століття тому пролягав кордон між УНР та ЗУНР. Символічно, що на протилежному березі Збруча розташоване селище під також ж назвою — Гусятин, але з адміністративною приналежністю до Тернопільської області.

В урочистостях взяла участь і делегація Кам’янець-Подільського району під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Маріанни Великохатько.

105 1 1105 1 2105 1 3105 1 4105 1 5

Представники Хмельницької та Тернопільської областей зустрілися на мосту через Збруч, традиційно привітавши один одного хлібом-сіллю. Очолювали делегацію Хмельниччини голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет і голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний,  делегацію ж Тернопільської області — голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Після урочистої зустрічі очільники областей привітали усіх зі святом, наголосивши на тому важливому історичному значенні, яке зіграв для усіх наступних поколінь українців Акт Злуки між УНР та ЗУНР. А кульмінацією урочистостей стали вітальні записи, які зробило керівництво обох областей в "Аrt-книзі". 

За інформацією прес-служби Кам'янець-Подільської РДА.

2ogoloshenya