У Старій Ушиці з'явилась нова поліцейська станція (ВІДЕО)

У селищі Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району з’явилася своя поліцейська станція та поліцейський офіцер громади, який відтепер забезпечуватиме правопорядок на території Староушицької ОТГ.

Про це повідомляє "Суспільне Поділля".

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції області Вадима Бирка, це 11 поліцейська стація, яку відкривають на території Хмельниччини.

35 об’єднаних тергромад області підписали з поліцією меморандум про співпрацю у пілотному проекті Поліцейський офіцер громади, каже заступник начальника управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції області Вадим Бирко.

"Даний проєкт передбачає постійну наявність поліцейського офіцера на території громади, роботу з населенням, взаємодію з органами місцевого самоврядування. Поліцейський офіцер громади, який пропонується на Стару Ушицю - це Манзюк Владислав. Він пройшов відповідне навчання і після стажування буде виконувати свої посадові обов’язки. Враховуючи значну відстань від місця його проживання громада запропонувала отримати йому службове житло на території Старої Ушиці".

У Староушицькій громаді на відкриття поліцейської станції чекали майже два роки, каже голова громади Анатолій Тимчук. Він додає: мати свого поліцейського у громаді – це зручно для жителів.

"Кожний день є якісь звернення від людей, скарги. І, щоб людині звернутися у поліцію, їй потрібно їхати аж в місто Кам'янець-Подільський, писати там заяву, чекати виїзду. І десь працівникам поліції виїхати не просто. Разом з цим проєктом дійсно наближається ось ця послуга, яку люди отримують в поліції наразі ближче сюда до нас на місце. Є вже дільничний поліцейський, я думаю через кілька місяців він отримає автомобіль і дільнична станція наша запрацює в штатному режимі, так як вона має працювати в нашій громаді".

Вадим Манзюк, який працюватиме поліцейським офіцером громади у Старій Ушиці, розповідає, пройшов спеціальне навчання та готовий впроваджувати новий проєкт у довіреній йому громаді.

"Я пройшов відповідний відбір. Після цього нас було відправлено в місто Львів на навчання, де були наші спеціалісти та також іноземні партнери з США та Канади. В наших іноземних партнерів велика довіра населення, тобто вони нас цьому навчали, як зробити проєкти, які проєкти можна зробити спільно з ОТГ, яку ми обслуговуємо, як покращити життя та публічну безпеку та правопорядок громадянам, які проживають на території мого обслуговування".

Поліцейська станція у Староушицькій громаді – перша, яку відкрили цього року на Хмельниччині. За словами Вадима Бирка, у 2020 році планується завершення першого етапу реалізації пілотного проєкту Поліцейський офіцер громади в нашій області.

2ogoloshenya