Картинки по запросу ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛІВ НА ПРОВЕДЕННЯ ПЕВНИХ СЛІДЧИХ ДІЙ

22.03.2018 депутати Верховної Ради проголосували на підтримку законопроекту №8151 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень», який спрощує отримання дозволів на проведення певних слідчих дій.

Нардепи дозволили слідчим та прокурорам подавати клопотання до судів за місцем проведення слідчих дій.

Відповідно парламент вніс зміни до статей 132, 184, 234 Кримінального процесуального кодексу України, таким чином повернув дію норм у редакції до внесення в них змін 3 жовтня 2017 року, які набули чинності з 15 березня.

Зміни стосуються недоліків нового КПК, у якому була прописана необхідність слідчим та прокурорам отримувати дозволи на слідчі дії лише в судах за місцем реєстрації органу досудового розслідування. Така норма блокувала роботу правоохоронців.

Новий проект закону вносить зміни до ст. 132, 184, 234 Кримінально-процесуального кодексу, якими депутати виключили положення про те, що подання клопотання щодо проведення обшуку, обрання запобіжних заходів, призначення експертизи здійснюється виключно на підставі ухвали слідчого судді і подається до місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого перебуває орган досудового розслідування.

Законопроект дозволяє слідчим та прокурорам подавати клопотання до судів за місцем проведення слідчих дій.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

2ogoloshenya