Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Похожее изображение

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, продовжується робота з виявлення порушень вимог антикорупційного законодавства та вживаються заходи для притягнення винних осіб до визначеної Законом відповідальності.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

До числа суб’єктів декларування з-поміж інших Закон України «Про запобігання корупції» відносить депутатів місцевих рад, які досить часто вимоги фінансового контролю порушують несвоєчасним поданням е-декларацій.

За результатами вжитих заходів і співпраці місцевої прокуратури та співробітників Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України упродовж минулого та поточного років за порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто 23 депутати місцевих рад Кам’янеччини.

Вже цьогоріч працівники місцевої прокуратури у судовому порядку довели винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю) семи депутатів сільських рад Кам’янець-Подільського району.

Усі вони, знаючи про необхідність подання е-декларації за 2016 рік у термін до 1 травня 2017 року, легковажно поставилися до виконання вказаного обов’язку та безпідставно подали її із запізненням.

Постановами Кам’янець-Подільського міськрайонного суду на депутатів накладено стягнення у виді штрафу. На виконання статті 59 Закону України «Про запобігання корупції», відомості про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, а також про юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв’язку з вчиненням корупційного правопорушення, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, що формується та ведеться Національним агентством.

З метою попередження повторного вчинення аналогічних правопорушень звертаємо увагу, що з 1 січня 2018 року розпочався черговий етап подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік. Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) суб’єкти декларування, (в тому числі депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови; державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування) зобов’язані до 1 квітня подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

До відома суб’єктів, після подання декларації та її розміщення у Реєстрі, важливо обов’язково перевірити інформацію, що у ній відображена. Закон  надає 7 днів для подання виправленої декларації, а загалом процес з декларування триватиме до 1 квітня 2018 року.

За вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень особу може бути притягнено до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку.

2ogoloshenya