Ультиматум депутатів від "Свободи": наступний по списку тоді зарплату тепловикам

Сьогодні під час позачергового засідання сесії міської ради розглядалося питання про фінансову підтримку працівників підприємства "Тепловода".

Люди до цих пір не можуть отримати заробітну плату за свою роботу. Відповідно до проекту рішення передбачалося закрити заборгованість перед комунальниками виділивши на ці потреби кошти у розмірі 300 тисяч грн.

Однак, зважаючи на відсутність значної частини депутатів в залі (присутніх було лише 19, а саме стільки ж необхідно голосів для підтримки рішення) депутати від фракції "Свобода" в складі п'яти осіб, не підтримали виділення коштів, використавши ситуативно так звану "золоту карту".

Частина депутатів наполягали на поверненні до розгляду цього питання, та закликали представників "Свободи" підтримати людей.

За словами генерального директора Валерія Гордійчука наразі заборгованість населенням міста перед КП "Міськтепловоденергія" складає більше 60 мільйонів гривень й він закликав підтримати комунальників.  

"Цих людей, які заборгували більше 60 мільйонів їх що повбивати чи повісити? Це хіба я їх довів до цього, чи країна довела? Що ці люди можуть платити сьогодні? Це по-перше.

А по-друге хіба не ви мені ціле літо кричали на сесіях та комісіях подати гарячу воду, а через це підприємство заробило 20 мільйонів збитків.

І я не прошу дати нам подачку! Дайте зарплату. Ви стоматологам змогли віднайти 3 мільйони на зарплату, бідним стоматологом подали милостиню, так дайте милостиню і сантехнікам", – емоційно виступив Валерій Гордійчук.

Після цього керівник місцевого осередку "Свободи" Михайло Посітко взяв перерву на 5 хвилин для узгодження питання між керівниками фракцій. За нашою інформацією, "свободівці" були готові проголосувати за виділення коштів тепловикам в обмін на підтримку депутатів питання про дострокове припинення повноваження "свободівки" Олени Мазій. Це дало б змогу провести в депутати наступного по списку кандидата Кондрука який спеціалізується на скандалах та дестабілізації роботи будь яких зібрань. Логічно, що враховуючи це, депутати відмовилися голосувати за цього "активіста".

Після відновлення засідання "свободівці" знову не підтримали виділення коштів для закриття заборгованості перед комунальниками.

В підсумку міський голова Михайло Сімашкевич оголосив перерву в роботі позачергової сесії до завтра й закликав депутатів, які сьогодні не з'явилися на сесію завтра прийти та підтримати працівників комунального підприємства. Таким чином депутати відкинули ультиматум Михайла Посітка, який останнім часом веде себе в стилі одного відомого олігарха що полюбляє каву.

Також міський голова Михайло Сімашкевич у зв'язку з подіями на сесії записав відеозвернення до камя'нчан:

2ogoloshenya