Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

krmm

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним секретаря Хмельницької міської ради Михайла Кривака у порушенні правил дорожнього руху (ч. 1 ст. 130 КУпАП “Керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння”) і призначив покарання у вигляді штрафу 10200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном один рік.

Таке рішення сьогодні виніс головуючий суддя Володимир Навроцький.

Суддя озвучив лише вступну та резолютивну частину рішення.

На чергове засідання, на якому заздалегідь планувався перегляд записів з відеокамер патрульних, не з’явився ані посадовець, ані його захисник. Натомість вони направили відповідні клопотання. Так, Кривак наголосив на неможливості прийти до суду, бо його захисник поїхав у відрядження до Києва. Представник відповідача Михайло Осташ свою поїздку до столиці аргументував захистом іншого клієнта у касаційній інстанції.

Разом з тим, суддя Навроцький дійшов висновків, що Осташ не може бути захисником у вищому суді, оскільки не є адвокатом.

У судовій залі служитель Феміда з пристуніми журналістами переглянули відео затримки службового автомобіля секретаря міськради. Як з’ясувалося, патрульні бачили, що автівка виїхала з двору ресторану і почали її переслідувати.

Після зупинки транспортного засобу у водія Кривака не було водійського посвідчення і полісу страхування. Особу вдалося ідентифікувати за паспортом. На прохання пройти алкотестер «Драгер» на місці зупинки посдовець відмовився, сказавши, що готовий це зробити у медичному закладі.

Що прикметно: коли патрульні оформляли зупинку службової автівки, один із її пасажирів спробував переконати правоохоронців, щоб вони “не допустили позору”.

Крім цього, секретар міської ради намагався втекти від патрульних. Його довелося доганяти і пригрозити кайданками. Тільки тоді Кривак повернувся на місце зупинки своєї машини.

У наркодиспансері апарат «Драгер» показав 0,58 промілле алкоголю. Через 20 хв. повторний результат становив 0,55 промілле алкоголю при нормі 0,20 промілле.

Зі свідчень Кривака, він випив 300 грамів спиртного.

Співробітники медзакладу провели візуальний огляд секретаря міської ради. Вони зафіксували млявий стан та змазаність мови.

“Діагноз – алкогольне сп’яніння”, – зачитав суддя висновок наркодиспансеру.

У секретаря Хмельницької міськради є десять днів з дня винесення рішення на його оскарження в Апеляційному суді Хмельницької області.

Джерело

2ogoloshenya