Картинки по запросу Кам'янець-Подільської місцевої прокуратури

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при призначенні та виплаті тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Встановлено, протягом 2014-2016 років з державного бюджету виплачувалися кошти одному з батьків з яким залишалася проживати дитина як тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Вказані кошти призначалися на підставі заяви та доданих до неї документів, зокрема довідки виданої державною виконавчою службою про неотримання аліментів на утримання неповнолітніх дітей. Однак, як з’ясувалося в ході перевірки батьки, які згідно рішень суду зобов’язані були сплачувати аліменти на утримання своїх неповнолітніх дітей протягом 2014-2016 років отримували дохід та мали можливість сплачувати аліменти на утримання своїх дітей.

Як наслідок, в порушення вимог ст.ст.180, 181 Сімейного кодексу України, Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року № 189, згідно якого батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина, протягом 2014-2016 років з державного бюджету безпідставно виплачено кошти на загальну суму 37 тис. грн. як тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Реагуючи на вказане, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура  пред’явила 2 позовних заяви на захист інтересів держави з вимогою стягнути з платника аліментів до державного бюджету кошти виплачені як тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

12.03.2018 Кам’янець-Подільським міськрайонним судом задоволено позовні вимоги Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі управління соціального захисту населення Кам’янець-Подільської райдержадміністрації та стягнуто на користь держави сплачену тимчасову допомогу в сумі 22 тис. грн.

 

 

2ogoloshenya