У ПДАТУ вшановують пам'ять жертв Голодомору (ФОТО)

До Дня вшанування жертв голодомору в Україні у Подільському державному аграрно-технічному університеті з 18 по 29 листопада 2019 року відбувається ряд заходів: конкурс плакатів "Хліб. Голодомор в Україні 1932-1933 рр."; виставка у музеї Хліба ПДАТУ - "Селянський побут XIX-XX ст."; круглий стіл - "Голодомор в Україні 1932-1933 рр. як геноцид: причини і наслідки. Поділля".

До організації перелічених заходів, окрім студентів та співробітників університету долучилися Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, чорноострівський Меморіальний музей Глібова, чабанівський Народний музей, Меморіальний музей графа-реформатора Ігнатія Мархоцького (с. Миньківці Дунаєвецького району), загальноосвітні школи та коледжі регіону.

Відкрив засідання круглого столу Голова вченої ради університету, професор Володимир Іванишин, акцентувавши увагу на жахітливих наслідках Голодомору 1932-1933 років та про формування у сучасної молоді культури пам'яті про голод-геноцид в Україні.

У ПДАТУ вшановують пам'ять жертв Голодомору (ФОТО)

По завершенню заходу виступила т.в.о. проректора з науково-педагогічної і виховної роботи Ольга Прокопова, подякувавши усім за плідну роботу та побажавши кожній родині завжди на столі запашного хліба, а також запалити у своїх домівках свічку пам'яті на згадку про тих, хто став жертвою голодомору.

У ПДАТУ вшановують пам'ять жертв Голодомору (ФОТО)

 

2ogoloshenya