В рамках інформаційно-просвітницьких проектів з Міжнародною організацією праці «Підтримка зайнятості для подолання кризи в Ураїні» та «Від мрії – до дії» заступником начальника відділу активної підтримки безробітниз Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості Лесею Волковою 16 березня проведено тренінг «Розпочни свій бізнес» для 15-ти студентів податкового коледжу.

Не багато хто знає, що перші бізнес-тренінги з’явилися в США ще в 40-х роках минулого століття. Здавалося б, таке нове і досить прогресивне для нас явище існує вже більше 70 років. В країни СНД бізнес-тренінги прийшли значно пізніше.

Розвиток такого виду навчання припадає на середину 90-х років, коли економіки країн зіткнулися з кардинальними переформаціями, новими ринковими відносинами і бізнес-моделями. Все це вимагало швидкої реакції. Університети не були готові до того, щоб випускати якісно нових фахівців, адаптаваних під умови, які склалися. Звичайно, за останні десять років тренінги вдосконалюються з кожним разом. Вони стають все більш ефективними, доступними, масовими.

Тож метою проведення тренінгу було підвищення мотивації учасників до самозайнятості, сприяння розвитку підприємницького потенціалу, ініціативності, почуття впевненості у власних силах. Учасники тренінгу отримали теоретичні знання та практичні навички щодо бізнес-планування. Основна частина тренінгу складалась з таких питань: функції та цілі маркетингу, визначення цільових ринків, фактори, що впливають на сигментацію ринку, комплекс маркетингу, життєвий цикл товару або послуги. Тренінг проводився за допомогою міні-лекцій, презентацій, групових дискусій, анкетування. Учасники  заходу отримали максимум інформації щодо організації та планування бізнесу.

Щоб закріпити навики та попрактикуватись у плануванні бізнесу, учасники із задоволенням взяли участь в ділових іграх: «Введення в основи бізнесу» та «Попит та пропозиція».

Студенти були досить активними під час проведення тренігу та отримали практичні поради та рекомендації щодо того, як стати успішними підприємцями.

Учасники семінару та тренер залишились задоволеними від спілкування.        

  

Заступник начальника

відділу активної підтримки безробітних                                                                 Леся Волкова

Джерело

2ogoloshenya