Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Довжоцький спиртзавод та ще низка підприємств Кам'янеччини можуть найближчим часом перейти у приватні руки

Верховна Рада України на засіданні 2 жовтня скасувала закон з переліком об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Тим самим парламент запустив процес великої приватизації державного майна, яку анонсували раніше.

За ухвалення законопроєкту №1054-1 про визнання таким, що втратив чинність Закону України 847-XIV "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" проголосували 250 депутатів. Сам ухвалений документ складається з двох визначальних пунктів. Перший – це і є саме скасування переліку об'єктів, які заборонено приватизовувати ще починаючи від 1999 року. Другим пунктом депутати внесли зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна".

Скасований 2 жовтня закон 847-XIV, який забороняв приватизовувати низку держоб'єктів було ухвалено ще 7 липня 1999 року. До цього списку входили зокрема об'єкти транспортної інфраструктури, залізниці, вугільної та енергетичної промисловості. Серед них:

  • Довжоцький спиртовий завод (Кам'янець-Подільський район, с. Довжок);
  • Нігинський кар'єр (Кам'янець-Подільський район, с. Сахкамінь);
  • Радгосп "Колодіївський" (Кам'янець-Подільський район, с. Колодіївка);
  • Радгосп "Староушицький" (Кам'янець-Подільський район, п/в Стара Ушиця);
  • Кам'янець-Подільське підприємство промислового залізничного транспорту (м. Кам'янець-Подільський, вул. Ценського, 3а) У 2001 році було приватизоване, нині не працює.

Наразі широко обговорюється можливість приватизації ДП "Укрспирт", до концерну якого входить і Довжоцький спиртовий завод. За словами радника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства з питань "Укрспирту" Сергія Блескуна процес приватизації дозволить залучити в бюджет 6-7 млрд грн та скоротити тіньовий обіг продукції.

2ogoloshenya