Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт колишньому заступнику начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимиру Марчуку, підозрюваного у шахрайстві та заволодінні коштів.

Про це свідчить ухвала суду від 26 лютого.

Марчуку заборонено залишати житло з 23 години до 6 години. Також на нього покладено ряд обов’язків: не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з визнаними у кримінальному провадженні потерпілими та свідками – загалом 8 осіб.

У суді прокурор Генпрокуратури Денис Ковін наполягав на цілодобовому домашньому арешті Марчука. Натомість слідчий суддя частково задовольнила клопотання прокурора, пояснивши це станом здоров’я підозрюваного, а також утриманням його двох малолітніх дітей.

Нагадаємо, що досудове розслідування з’ясувало, що протягом травня-серпня 2016 року заступник начальника ГУ Нацполіції Володимир Марчук, діючи умисно з корисливих мотивів, шляхом обману та зловживання своїм службовим становищем, незаконно обернув на свою користь та на користь своєї знайомої чуже майно у вигляді грошових коштів на суму 30 тис. грн. Зокрема, поліціянт  “наполегливо рекомендував” керівникам територіальних підрозділів та галузевих служб поповнити рахунок певної банківської картки – начебто для службових потреб. Як з’ясували працівники внутрішньої безпеки, кошти посадовець привласнював.

22 травня 2017 року поліціянту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (“Шахрайство”), ч. 3, ст. 191 КК України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

6 березня 2017 року Хмельницький окружний адміністративний суд відновив на займаній посаді Володимира Марчука, з якої його звільнили через порушення службової дисципліни та притягнення до адміністративної відповідальності.

5 травня Вінницький апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення хмельницького суду.

22 травня Вищий адміністративний суд України відкрив касаційне провадження за скаргою Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Джерело

2ogoloshenya