Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Картинки по запросу Фермер з Хмельниччини заявив про корупцію в місцевому держгеокадастрі

Фермер з Хмельниччини, керівник ФГ «Фіра» Анатолій Мішов розповів, що працівники місцевого Держгеокадастру пропонували «прискорити процес» оформлення землевпорядної документації за окрему плату розміром від 500 дол.

 «Я почав оформляти договори оренди землі ще в 2012 рі. Але коли пішов до тих земельних клерків, то вони мені сказали: «Давай так: 500 дпларів  — і за два місяці всі папери будуть у тебе на руках. Якщо ні — тоді все по процедурі». В результаті із тих 42 га, які я хотів взяти в оренду, до 2015 р. мені для оренди залишилося всього 18», — констатував фермер.

Посилаючись на свої права та права членів фермерського господарства, аграрій відмовився давати хабар працівникам відомства. Зрештою, на законну приватизацію земельної ділянки із земель державної власності Мішов витратив більше 3,5 років. Натомість клопотання на розпаювання землі від інших членів ФГ «Фіра» досі залишаються незадоволеними.

«З грошима все зроблять одразу, без грошей — до побачення. Це я про наш кадастр. Стільки часу минуло, а мені дозволили приватизувати земельну ділянку тільки для себе особисто. Членам фермерського господарства нічого не дають оформити», — наголосив аграрій.

Також фермер розповів, що на Хмельниччині активно працюють так звані пай-хантери — люди, які на замовлення розширюють земельний банк замовників, часто вдаючись до хабарів та інших незаконних способів.

Джерело

2ogoloshenya