Сьогодні вранці із Кам’янця-Подільського до обласного центру вирушили голова волонтерської організації «Руки-лебеді» Іоланта Остапишина, помічник народного депутата України Володимира Мельниченка Ірина Камінська та учасник АТО, кам’янчани Віталій Галіцин. Мета їх візиту до Хмельницького – відкриття сучасного реабілітаційного відділення для учасників антитерористичної операції в Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів війни.

Полковник Віталій Галіцин, який внаслідок важкого поранення повністю втратив зір на даний час проходить курс лікування в США. Декілька тижнів тому Віталій повернувся додому проте вже не сам у з новим другом – собакою поводирем.

Як розповів учасник війни на Донбасі, українська громада міста Нью-Йорк, яка опікувалася ним під час його перебування та лікування в США, вирішила надати гуманітарну допомогу для новоствореного реабілітаційного відділення, яку сьогодні і привезли із собою волонтери Кам’янця-Подільського.

У відкритті реабілітаційного відділення для учасників антитерористичної операції взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, директор Департаменту охорони здоров’я Яків Цуглевич, помічник народного депутата України Володимира Мельниченка Ірина Камінська, волонтери, учасники АТО, працівники та пацієнти медичного закладу.

Керівництво області привітало колектив медзакладу із відкриттям відділення та побажало аби робота була ефективною та успішною. Долучлилися до привітань і гості з нашого міста.

Загалом на реконструкцію та матеріально-технічне забезпечення відділення протягом 2016-2017 років з обласного бюджету було виділено 5 млн. 738 тис. гривень.

У реабілітаційному відділенні проводитиметься відновне лікування хворих з захворюванням і травмами опорно-рухового апарату та центральної і периферичної нервової системи.

2ogoloshenya