Сьогодні "підривник" отримав покарання.

Згадуючи обставини кримінального провадження, 12 липня 2019 року о 20 годині 09 хвилин, один із місцевих жителів нашого міста перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння знаходячись за адресою вулиця Привокзальна, 11 у місті Кам’янець-Подільському на території Кам’янець-Подільської залізничної станції, маючи на меті дезорганізувати роботу вказаної установи, достовірно знаючи та усвідомлюючи, що поширена ним інформація є неправдивою, умисно здійснив телефонний дзвінок з належного йому мобільного телефону на лінію "102" ГУ НП в Хмельницькій області та, після з`єднання з черговим, анонімно повідомив завідомо неправдиву інформацію про загрозу та підготовку вибуху через мінування приміщення будівлі залізничної станції, що розміщена по вулиці Привокзальній, 11 у місті Кам’янець-Подільському Хмельницької області, тим самим здійснив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками. Вказані дії призвели до безпідставного відволікання сил та засобів спеціальних служб з метою перевірки вказаного повідомлення.

За даним фактом СВ Кам’янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області 12 липня 2019 року розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що у вчиненні вказаного злочину підозрюється житель міста Кам’янця-Подільського, 1976 року народження, раніше не судимий, який вчинив вказані дії у стані алкогольного сп’яніння.

Особа, підозрювана у вчиненні даного кримінального правопорушення свою вину у вчиненні злочину визнала повністю, дала відповідні покази, щиро розкаялась у скоєному.

31 липня 2019 року між підозрюваним та прокурором, якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні, за участі захисника підозрюваного, укладено угоду про визнання винуватості. Згідно вказаної угоди, підозрюваний повністю визнав свою винуватість у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, та погодився на призначення йому покарання передбаченого законодавством.

Того ж дня, обвинувальний акт по справі з угодою про визнання винуватості направлено для розгляду у Кам’янець-Подільський міськрайонний суд.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від  6 вересня 2019 року особу, відносно якого направлено до суду обвинувальний акт, визнано винним у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, тобто у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1  ст. 259 КК України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з встановленням на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України іспитового строку на термін 1 рік.

За інформацією Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури

2ogoloshenya