Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Гроші є – будівництва немає.

Рік тому, в соціальних мережах т.зв. активісти активно вимагали від влади зробити все необхідне для того, щоб капітально відремонтувати центральний стадіон ім. Г.А. Тонкочеєва в Кам'янці-Подільському.

Також було організовано збір підписів під петицією "Ремонт міського стадіону ім. Тонкочеєва". Зокрема серед перших підписантів були й ті, які найактивніше критикували міську владу, звинувачуючи її в забудові пустуючої землі стадіону.

Однак, вже 29 травня цього року в Хмельницькій ОДА відбулося засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР у 2019 році.

Зокрема найбільшу підтримку отримав проект з капітального ремонту міського стадіону ім.Г.А.Тонкочеєва в Кам’янці-Подільському. Проектно-кошторисна документація з капітального ремонту міського стадіону була сформована ще у 2017 році. Відповідно до неї реконструкція обійдеться обласному бюджету в майже 13 млн грн.

На засіданні було прийнято рішення про те, що фінансування цієї суми коштів буде відбуватися протягом трьох років. Заплановано, що капітальний ремонт міського стадіону ім.Г.А.Тонкочеєва в Кам’янці-Подільському буде завершений у 2021 році.

Проект підтримали й депутати Кам'янець-Подільської міської ради. Під час сесії в червні місяці народні обранці спрямували на капітальний ремонт стадіону 350 тисяч грн, оскільки державне забезпечення цього проекту можливе лише при умові співфінансування.

23 липня 2019 року Департаментом гуманітарної політики Кам'янець-Подільської міської ради було оголошено тендер "Капітальний ремонт міського стадіону імені Г.А. Тонкочеєва по пр. Грушевського, 29 м. Кам’янця-Подільського Хмельницької області" вартістю 12 160 652 грн.

Однак я зазначається в системі закупівель "Prozorro" торги не відбулися. 8 серпня тендер був відмінений у зв'язку з подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій. Як виявилося ні одна будівельна фірма не бажає виконати капітальний ремонт міського стадіону.

16 серпня Департаментом гуманітарної політики Кам'янець-Подільської міської ради було оголошено вже другий тендер. Кінцевий строк подання пропозицій 1 вересня. У випадку, якщо вдруге тендер буде зірвано капітальний ремонт стадіону в Кам'янці-Подільському може бути перенесений на невизначений час.

Закликаємо кам'янчан, патріотів рідного міста розповсюджувати інформацію про проведення тендеру, а будівельні компанії не залишатися осторонь та взяти на себе відповідальність й таки розпочати ремонт центрального стадіону нашого міста.

Що ж стосується т.зв. активістів – для них історія з капітальним ремонтом стадіону була, є лише одним із брудних методів критики та способом маніпуляції громадською думкою. Однак відтепер подібний сценарій не можливий, адже народ перестав бути маріонеткою, якщо ще хтось цього не зрозумів. Якщо критика, то тільки конструктивна.

2ogoloshenya