Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

24 серпня 2019 року хресна хода з Кам'янця-Подільського увійшла до Почаївської лаври. Більше 25 тисяч хрестоходців із різних країн 6 днів йшли в спеку по розпеченому асфальту. Однак, увійшовши до Свято-Успенського монастиря, ніхто з них не відчуває очікуваної втоми. Про це СПЖ розповіли самі учасники молитовної ходи.

Так, за словами вікарія Тернопільської єпархії архієпископа Шумського Іова (Смакоуза), цього року хресний хід в Почаїв був надзвичайно легким і радісним: «Мабуть, після таких напружених минулих років в нашій країні, ворожнечі по відношенню до нашої Церкви, все це приутихло».

В'ячеслав, учасник хресної ходи з Одеси, розповів, що фізично йти було важко, але духовно – це радість.

«Ми чекаємо на хресний хід цілий рік, щоб вичистити свої душі від цього бруду, яким живлять нас протягом будніх наших днів, – зазначив він. – Найзнаменніший і чудовий у нас був Всеукраїнський хресний хід із Почаєва до Києва в 2016 році. Це була справді знаменна подія для всієї нашої православної країни, починаючи від Західної України і закінчуючи східними кордонами нашої великої батьківщини. Зараз у нас в хресній ході йдуть жінки і бабусі з Пітера, Москви, люди з Далекого Сходу, з Польщі. Слава Богу, ми прокидаємося».

Хрестоходці з міста Дунаївці Віктор і Алла розповіли, що в цьому хресному ході забувається вся суєта і проблеми, порівнявши пережиті відчуття з народженням дитини.

«Ось так йдеш і здається, що вже все  – так важко, йти неможливо. А тут раз – і звідки ці сили беруться, і ти йдеш натхнений, як на крилах. І зараз вже приїжджаємо додому, ноги в мозолях, але і наступного року будемо збирати рюкзаки. Це як дитину народити: так все важко, але заходиш в ці ворота обителі – і все, вся тяжкість забувається, як коли мамі кладуть дитину на груди», – поділилась Алла.

2ogoloshenya