У липні соціальні мережі та ЗМІ облетіло ганебне відео, на якому блогер із Бердичева Артур Сороченко відверто на камеру знущається над учасником АТО, ображає та б’є його.

Детальніше читайте тут: "Відео, яке сколихнуло Україну. Сепаратист ветерану АТО: “В смысле? Россия с нами не воюет”

32-річний Сороченко, уродженець Бердичева Житомирської області, потрапив в "Чистилище" бази "Миротворець", як провокатор, посібник терористів і особа, що заперечує російську агресію.

Артур Сороченко

Артур Сороченко 

В базу він потрапив після того, як пригрозив переловити і побити по одному персонал "Миротворця" і зґвалтувати у неприродній формі "вашого Геращенка"

Артур Сороченко в базі "Миротворець".

Артур Сороченко в базі "Миротворець".

Сороченко вже відбував покарання в місцях "не настільки віддалених", після чергової відсидки став записувати відео, на яких знущається над людьми (часто бездомними) за гроші, які йому на банківську карту скидають глядачі.

Детективи з Хмельницького відділу поліції, уважно дослідивши відеоматеріали та співставивши факти, з’ясували що подія відбувалася у Хмельницькому і одразу розпочали кримінальне провадження. Наступним кроком став пошук потерпілого. Учасника АТО з відео впізнали та знайшли. Чоловік після інциденту дійсно нікуди не звертався зі скаргою з цього приводу, але після спілкування з правоохоронцями вирішив написати заяву про злочин, аби зловмисник відповів перед законом за свої дії.

В Хмельницькій поліції оголосили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) та подали Сороченка в розшук.

Вчора, в суботу 17 серпня, ввечері в Миколаєві, бійці спецназу затримали скандального відеоблогера. Як саме вийшли на розшукуваного, правоохоронці не повідомляють. В даний час, як повідомила "Журналу Житомира" спікер хмельницької поліції Інна Глега, Сороченко везуть з Миколаєва до Хмельницького, де йому будуть обирати запобіжний захід.

2ogoloshenya