Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Будуватимуть підземний торговий центр по вулиці Соборній на відрізку від вул. Гагаріна до просп. Грушевського. За словами головного архітектора Кам'янця Ігоря Пиріжка, його будівництво планують завершити у 2020 році.

Цей проєкт – подарунок для мешканців Кам'янця-Подільського.

Конкурс на будівництво ТЦ проводили ще у 2008 році. Тоді перемогло Хмельницьке підприємство «Статус 2000». Після цього міська рада уклала договір на оренду землі площею 0,335 га. до 2023 року. З того часу почалося проєктування об'єкту.

За яким принципом відбудеться будівництво

На сьогоднішній прес-конференції Ігор Пиріжок представив два варіанти ТЦ – старий і новий.
Спочатку зовнішній вигляд ТЦ мав інший вигляд і будувався за іншим принципом. Основним технічним рішенням була збірка із залізобетону.

Теперішній варіант — монолітного типу. Згідно з технологією, по периметру викопають понад 300 свердловин і влаштують буронабивні палі. Палі триматимуть земельний нахил і слугуватимуть фундаментом для стін ТЦ.
Основна перевага цього способу, що у роботі не використовуватимуться гідравлічні молоти та навколишні будинки не зазнають деформації.

Підземний простір же об'єкту вміщує понад 3 000 м², який розбиватиметься на бутіки. Їх орендуватимуть приватні підприємці. Це передбачає створення нових робочих місць та збільшення надходжень до міського бюджету.
На поверхні будуть розташовані пішохідна частина, кілька кав'ярень. Вулицю планують озеленити та встановити нове освітлення.

Обстеження території та початок будівельних робіт

Фахівці обстежили зазначену територію, а 20 червня 2013 року підприємство отримало містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки.

Наразі ТзОВ «Статус 2000» розробило проєктно-кошторисну документацію, яка пройшла комплексну державну експертизу. Перевірка дала позитивний результат і вже зареєстровано дозвіл на початок будівельних робіт.

Стосовно тимчасових приміщень на Соборній, на кшталт кав'ярень, їх перенесуть ближче до готелю "7 днів".

Департамент містобудування та архітектури відкритий для пропозицій кам'янчан.

Сподіваємось, що з будівництвом ТЦ для майбутніх клієнтів влаштують паркувальний майданчик, на кшталт європейських ТЦ. Крім того, очікуємо, що адміністрація розв'яже питання розвантажування товарів для бутіків.

Торговий центр побудують за приватні кошти.

2ogoloshenya