Лаборанти провели епідрозслідування та встановили чим хворіли містяни та де джерела інфекції

У липні, медики Кам’янця зареєстрували 30 випадків захворювання гострими кишковими інфекціями. Сегед хворих з - 11 дітей (до 1р.- 2 дитини; 1-4р.- 2; 5-9р.- 5 дітей). Про це повідомляє Хмельницький обласний лабораторний центр.

Найбільше люди отруювалися через фрукти та ягоди (41 %), а також м'ясні продукти (27%). Виявилося, що харчі переважно були придбані на стихійних ринках м. Кам’янця-Подільського.

У більшості випадків кишкові інфекції виникли внаслідок приготування продуктів, а також недотримання правил особистої гігієни та порушень при обробці сировини.

Щодо груп захворювання крапельними інфекціями, у цей період, серед населення міста, реєструвалось серед дітей 1 випадок скарлатини, 3 випадки інфекційного мононуклеозу та 5 випадків кору.

У 2-х осіб захворювання кором підтверджено лабораторно.    

Найбільше захворіли містяни на хворобу Лайма – 19 випадків. У шести випадках бореліоз було підтверджено при лабораторному дослідженні сироватки крові у хворих. 

На дослідження, щодо встановлення збудника інфекції, у лабораторію особливо-небезпечних інфекцій ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України», із вогнищ, було доставлено 4 екземпляри іксодових кліщів та 2 зразки сироваток крові від хворих. У 1 випадку (від кліща), внаслідок проведених обстежень, видано позитивний результат.

При проведенні епідрозслідувань встановлено, що у 10 випадках захворілі були покусані кліщами внаслідок збору грибів в лісах Кам’янець-Подільського району, у 5 випадках – внаслідок проведення сільськогосподарських робіт на дачних ділянках, у 4 випадках – при прогулянці в місцевих парках.

Джерело.

 

2ogoloshenya