193 виборчий округ 48 годин до відкриття дільниць (ВІДЕО)

Передвиборча кампанія позачергових виборів до Верховної Ради України  на фінішній прямій, а це означає, що настав час підбивати підсумки.

Однією із особливостей цієї кампанії є те, що 193 одномандатний виборчий округ став надзвичайно популярним серед мешканців Києва. Аж три столичних вирішили балотуватися саме тут. І Якщо серед місцевих кандидатів  в нардепи лідер визначився на нашу думку буквально за одну годину, що й підтвердили соціологічні опитування, то серед кандидатів з Києва почалася боротьба за першість між собою.

Серед них варто виділити Дмитра Івахнюка, якого висунула на вибори націоналістична ПАРТІЯ "Народний Рух України". Він позиціонує себе як незалежний кандидат, проте під час кампанії колишній мер Кам'янця-Подільського, а в добу Революції Гідності очільник Печерського району Києва Олександр Мазурчак, (нагадаємо нашим читачам він теж був опонентом до діючого нардепа на попередніх виборах, але залишився в хвості аутсайдерів) записав відеозвернення в якому висловив останньому підтримку.

Це відео одразу кинуло на кандидата тінь, адже мешканці Кам'янця-Подільського добре пам'ятають яким був час правління Мазурчака й скоріш за все не захочуть повернення до минулого під прикриттям нових облич. Хоча можливо що таким чином колишній мер намагається відмитися від подій на Майдані в період його головування на Печерських пагорбах.

Не можемо не приділити декілька хвилин уваги лицемірству  під час виборчої кампанії від  Михайла Посітка. На його агітаційних матеріалах зазначається, що він є єдиним представником об'єднаних сил націоналістів. Проте чомусь  окремо йде на вибори представник Правого сектору справжній боець, учасник АТО Олександр Попов. Можливо така позиція Посітка пояснюється тим, що він  не вважає представників Правого сектору націоналістами. А Можливо боротьба за владу відкидає порядність? Така позиція на жаль не принесе користі націоналістам, хоча ми попереджали їхніх прихильників про амбітні плани "депутата Наполеона". Сумно…

Все ж повернемося до столичного угрупування. Лідерство серед київських політичних парашутистів здобув юний орел "Слуга народу" 50-річний столичний бізнесмен, доларовий мільйонер Ігор Марчук. Прихильник розвитку малої авіації на 193 виборчому окрузі.

Важливо, що Ігор Марчук був зареєстрованим кандидатом в нашому окрузі в останній передбачений для цього день. Одразу після того, як стало відомо хто буде балотуватися від пропрезидентської партії журналісти та активні представники громадськості міста, та й всього округу забажали дізнатися, що представляє собою цей кандидат. І ось що вдалося з'ясувати.

А до цього я не їздив бо у мене не було потреби.

Ігор Марчук народився в Кам'янці-Подільському. Проте ніхто в місті не знає про нього абсолютно нічого, оскільки все своє  свідоме життя він прожив у місті Києві, де зміг налагодити логістичний (а простіше кажучи (транспортний) бізнес. Ігор Марчук є власником близько 20 підприємств з перевезень з мільйонними статутними капіталами. Можна припустити, що якби не позачергові вибори Ігор Марчук продовжував свою діяльність в столиці. На підтвердження такої думки є відеозапис розмови кандидата із виборцями, під час якої він прямим текстом заявляє, що раніше приїжджати до Кам'янця-Подільського в нього не було потреби.

Але тоді ж які потреби змусили Ігоря Марчука таки повернутися на малу батьківщину. Як з'ясували громадські активісти Кам'янеччини одна із фірм кандидата Марчука ТОВ «М-ЕНД-С» в період з 2013 по 2014 рр. порушила низку вимог Податкового кодексу України внаслідок чого державний бюджет недотримав суму податку на прибуток в розмірі 559.168,00 грн. Підтвердженням цього  факту є рішення окружного адміністративного суду міста Києва від 17 травня 2019 року. До зазначеної суми суд постановив сплатити до Державного бюджету ще 139.792, 00 грн. за штрафними санкціями.

Ігор Марчук назвав судове рішення не законним і не обґрунтованим посилаючись у своїй відповіді на порушення КОДЕКСУ АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА, однак спростувати ті факти які встановила податкова перевірка Марчук ні в суді ні у своїй відповіді громади не зміг.

Важливо й те що Ігор Марчук взагалі не орієнтується в тонкощах місцевого суспільно-політичного життя. Особливо не зрозумілим для мешканців міста виглядає те, що Ігор Марчук активно співпрацює з володаркою премії "Хамло року Вікторією Кохановською. 

Але як не дивно подальшее дослідження біографії Ігоря Марчука вивела нас на вже згаданого нами Олександра Мазурчака. У 2004 році рішенням сесії міської ради нинішнього кандидата було нагороджено відзнакою міського голови "Честь і шана", яку і запровадив колишній мер поціновувач феєрверків.

У підсумку вже  двоє кандидатів киян  мають відношення до колишнього міського голови Кам'янця-Подільського, який цьогоріч вирішив не балотуватися в окрузі ймовірно зважаючи на те, що на минулих виборах він зайняв лише 4 місце.

А, що думають кам'янчани про київського бізнесмена Ігоря Петровича Марчука? Із цим питанням ми звернулися до людей на вулицях нашого міста.

Така позиція кам'янчан підтверджується і вчорашньою зустріччю в міському будинку культури із Ігорем Марчуком. Щоб почути кандидата завітало близько 30 осіб, хоча сам прекрасно оновлений зал палацу культури розрахований на 450 осіб  .

Як показує соціологія на виборах до Верховної Ради України за партійними списками перемогу в окрузі найімовірніше здобуде пропрезидентська партія "Слуга народу", однак серед мажоритарних депутатів безсумнівним лідером є нині діючий нардеп Володимир Мельниченко який най імовірніше і здобуде перемогу в запеклій боротьбі киян проти місцевих.

2ogoloshenya