За планом заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони та Збройних Сил України 16 липня Центр розмінування з ознайомчим візитом відвідала делегація Збройних Сил Федеративної Республіки Німеччини на чолі з підполковником Андреасом Мейером.

 

 

Метою зустрічі було проведення експертних переговорів з питань поглиблення двостороннього співробітництва у сфері протимінної діяльності, обміну досвідом щодо протидії саморобним вибуховим пристроям (СВП), участь українських саперів у спільних навчаннях у якості учасників та спостерігачів.

Візит іноземної делегації розпочався з ознайомлення гостей з навчально-матеріальною технічною базою Центру розмінування, системою підготовки саперів, водолазів, кінологів та розрахунків мінно-розшукової служби, повідомляє Андрій Агєєв, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони АрміяInform.

Під час презентації Центру розмінування виконуючий обов’язки заступника начальника Центру підполковник Олександр Мельничук розповів про структуру й призначення військової частини та поінформував гостей про діяльність Центру за напрямком пошуку, знешкодження (знищення) СВП, зокрема розповів про бойовий досвід роботи військових саперів в районі ООС/АТО.

Наприкінці візиту начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков наголосив про важливість проведення у подальшому спільних заходів з підготовки саперів Збройних Сил України із залученням фахівців та обладнання Бундесверу.

За результатом візиту делегації Бундесверу, обидві сторони домовились про проведення у вересні 2019 року на базі Центру розмінування спільного курсу щодо ознайомлення з будовою, принципом дії певних боєприпасів і порядком їх знешкодження.

 

2ogoloshenya