У червні цього року за результатами конкурсу Національної агенції академічних обмінів (NAWA) вісім студентів факультету іноземної філології було відібрано до участі у літніх курсах польської мови та культури, які проходять у різних містах Республіки Польща: Вроцлав, Торунь, Люблін, Гданськ та Цєшин.

Про це ровідомляя сайт КПНУ ім. Огієнка.

Програмою курсу передбачено інтенсивні заняття з досвідченими лекторами, культурну та екскурсійну програму, фільмові проекти, інтеграційні зустрічі, безкоштовне харчування і проживання, а також виплата одноразової стипендії у розмірі 500 злотих.

 

У Вроцлаві зараз перебуває Денис Бекешко, студент 4-ого курсу факультету іноземної філології. Денис ділиться своїми враженнями від участі у програмі: «Мета програми – навчання іноземних студентів та удосконалення їхніх мовленнєвих і соціокультурних навичок у галузі полоністики. Формами роботи є заняття, які проводять висококваліфіковані старанні викладачі, та різноманітні культурні заходи. Вроцлав акумулює усю красу та культуру Польщі, в такому місті почуваєшся якнайкраще, адже мене оточують надзвичайно розумні та інтелігентні люди.

 

Цінним є те, що студенти з різних країн взаємодіють між собою. Це - гарна можливість для набуття нових знань та досвіду не лише про Польщу, але й інші країни світу: Німеччину, Японію, Китай, Корею, Азербайджан, Угорщину, Італію, Францію, Індію, Вірменію, Молдову тощо».

 

Студентки К-ПНУ ім. І. Огієнка також зараз беруть участь у програмі NAWA в містах Торунь та Люблін, а Гданськ та Цєшин гостинно вітатиме наше студентство у серпні.

2ogoloshenya