Наш округ стане Європою завдяки спільній наполегливій праці – Володимир Мельниченко

Народний депутат України Володимир Мельниченко на цьому тижні провів низку робочих зустрічей в населених пунктах Кам'янеччини.

8 липня нардеп завітав до Китайгородської ОТГ. Наразі у с. Вихватнівці, що входить до складу цієї громади, завершується будівництво сучасного лікувально-профілактичного закладу, вартість цього проекту складає близько 7 млн. грн.

Окрім цього в селі триває капітальний ремонт приміщення дитячого садка. За кошти, які вдалось залучити із державного бюджету, а це близько 700 тис. грн., були проведені роботи по заміні даху та утепленню фасаду.

Також найближчим часом, має розпочатись ремонт центральної дороги у с. Вихватнівці. На ремонтні роботи із державного бюджету виділено 1 млн 300 тис. грн.

У Староушицькій ОТГ за останні роки було реалізовано чимало інфраструктурних проектів. Насамперед вдалося вирішити проблему із водопостачанням та електрифікацією в смт Стара Ушиця. А вже незабаром підрядна організація розпочне ремонт дороги Подільське-Нефедівці, на який, завдяки роботі народного депутата України Володимимира Мельниченка, з державного бюджету було виділено 11 млн. грн. Під час візиту 8 липня Староушицької ОТГ нардеп провів робочу зустріч із колективом дитячого санаторію «Дністер» та медиками Староушицького відділення районної лікарні. Не так давно ці закладами охорони здоров'я були під загрозую закриття у зв'язку із відсутністю достатнього фінансування. Володимир Мельниченко наголосив на тому, що ці подібні установи повинні продовжувати свою роботу, й пообіцяв працівникам закладів всебічну підтримку.

8 липня Володимир Мельниченко також провів зустріч із мешканцям с. Залісся Друге Гуменецької ОТГ. В ході розмови обговорили чимало питань життєдіяльності села. Велику кількість запитань до нардепа були приватного характеру. Так зокрема в селі є трудівники перед якими заборгували за поставлене на підприємства молоко.

Окрім цього, як зазначив Володимир Мельниченко найближчим часом заплановано розпочати ремонт дороги що веде до села, оскільки на сьогодні це питання є найбільш болючим для його жителів.

А вчора, 9 липня Володимир Мельниченко відвідав потужне сільськогосподарське підприємство ПАТ "Авіс". Річний обсяг продукції тут складає більше трьох мільярдів курячих яєць. Однак це призводить до виникнення великої екологічної проблеми для нашого регіону. На даний час немає механізму утилізації відходів виробництва – курячого посліду. Кілька років тому керівництво агрохолдингу "Авангард" мало на меті побудувати завод по переробці посліду на біогаз. Але справу так і не вдалося довести до логічного завершення. Після тривалих переговорів Володимиру Мельниченку вдалося знайти шлях вирішення цієї проблеми. На сьогодні вже досягнуто домовленості про те, що на території новітньої ТЕС в Кам'янці-Подільському буде збудовано три біогазові установки,  12 реакторів, які вироблятимуть біогаз із відходів виробництва. Окрім цього побудова цієї станції дасть можливість переробляти й інші відходи рослинництва в тому числі барди, яка надходить на місцеві поля у зв'язку із діяльністю Довжоцького спиртзаводу і вже десятки років дошкуляє кам'янчанам та мешканцям району.

А в селі Велика Слобідка народний депутат України Володимир Мельниченко взяв участь  у запуску насосної станції. Тривалий час в селі існувала проблема з водопостачанням. З державного бюджету вдалося залучити 1,5 млн грн. на додаткову гілку водогону.

Окрім цього в с. Велика Слобідка триває капітальний ремонт дошкільного навчального закладу.  Вартість проекту більше 1,4 млн грн. значна частина з яких кошти з державного бюджету. Наразі будівельники завершили ремонт покрівлі закладу й розпочали внутрішні роботи. Оновлений дитячий садок повинен запрацювати вже на початку цього навчального року. В планах керівництва громади перемістити в оновлений дитячий садок початкову школу. Це дасть можливість надавати якісні освітні послуги та значно зекономити кошти на утриманні цих закладів.

А в селі Шутнівці триває спорудження сучасної амбулаторії. На будівництво медзакладу із державного бюджету було виділено 7 млн грн. Після здачі об'єкту в експлуатацію мешканці громади зможуть отримати якісні медичні послуги. З початком проведення реформи децентралізації таких закладів на території об'єднаних територіальних громад стає дедалі більше. Амбулаторії подібного типу вже є в селі Колибаївка, Вихватнівці та Гуменці. Окрім цього новостворені медичні заклади забезпечені сучасними транспортними засобами. Так у лютому на баланс Шутновецької АЗПСМ Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ було передано автомобіль Renault Duster.

Також вчора нардеп відвідав село Оленівку. Внаслідок погіршення погодніх умов, які спостерігалися протягом попереднього місяця, на одній із місцевих доріг було пошкоджено систему водовідведення. В результаті були підтоплені житлові будинки. Мешканці села звернулися до Володимира Мельниченка з проханням допомогти відремонтувати аварійну ділянку вулиці. Зараз в селі тривають ремонті роботи, проводиться заміна стічних труб. Також нардепу вдалося залучити спонсорські кошти, завдяки яким проведено ямковий ремонт дороги до села Тарасівка та села Оленівка.

Підсумовуючи слід відзначити, що незважаючи на те, що нині триває передвиборча кампанія для Володимира Мельниченка подібні візити в населені пункти Кам'янеччини є лише продовженням його багаторічної роботи на благо громади нашого регіону. І це дійсно так. Переглядаючи архівні відеосюжети важко знайти період часу, коли б народний депутат не відвідував населені пункти й не вирішував проблеми людей. Діяльність Володимира Мельниченка доводить, що тільки постійна та наполеглива праця може принести реальні позитивні зміни на краще. І не важливо чи це місто, чи віддалені села.

2ogoloshenya