Про людей та події, які вже стали історією.

1837 рік. В цей день у Кам’янці-Подільському заклали нову будівлю чоловічої гімназії. Цю подію було присвячено 41-му дню народження російського імператора Миколи І. Спочатку гімназія розміщувалася у тісному приміщенні. Та знаючи про успіхи цього навчального закладу, цар Микола І видав такий указ в якому йшлось що подібний заклад має мати достойне приміщення. Того дня у фундамент майбутнього будинку заклали мідну дощечку з відповідним написом. А урочисте відкриття нового приміщення відбулося 1 січня 1841 року.

1941 рік. У ході німецько-радянської війни гітлерівці захопили Жванець, Оринин та Стару Ушицю. В період окупації Старої Ушиці, розстріляно близько 700 осіб, на каторжні роботи вивезено 130 юнаків і дівчат. Тривала окупація до 29 березня 1944 року.

2012 рік. Кам’янецький кухар Олег Вощинський встановив новий рекорд України, зваривши найбільший казан гуляшу. Цей рекорд зафіксували представники національного проєкту «Книга рекордів України». Того дня було зварено в одному казані 1839 літрів українського кулешу з дотриманням рецептури та технології приготування страви. Разом з Олегом Вощинським працювали 4 кухарі. Куліш готувався 4 години 25 хвилин.

 

Джерело

2ogoloshenya