Картинки по запросу судитимуть

За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування відносно адвоката, який під виглядом надання неправомірної вигоди для судді, зловживаючи довірою своєї підзахисної, одержав від неї 1 тис. доларів США.

Викрито зловмисника у листопаді минулого року слідчим відділом прокуратури Хмельницької області спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в області.

Встановлено, що адвокат, який надавав правову допомогу підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення у сфері господарської діяльності, отримавши гонорар за надання своїх послуг, повідомив свою підзахисну про можливість закриття кримінального провадження судом.

Умовою прийняття такого рішення, на переконання правника, було надання йому 1 тис. доларів США, які він нібито передасть судді, який розглядатиме справу.

Переконана в необхідності надання коштів в якості неправомірної вигоди, жінка передала обумовлену суму коштів своєму захиснику.

Після одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 700 доларів США адвоката викрито «на гарячому», а  кошти вилучено.

Як повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище), ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, що інкримінується обвинуваченому, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya