На Хмельниччині зросла захворюваність на кишкові інфекції та інші інфекційні недуги.

Про це інформує прес-служба ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ"

Зростання інфекційної захворюваності відбулось за рахунок 11 регіонів області. Це Віньковецький, Деражнянський, Дунаєвецький, Ізяславський, Кам’янець-Подільський, Летичівський, Теофіпольський, Хмельницький, Шепетівський райони та міста Кам’янець-Подільський і Хмельницький. Рівень захворюваності в цих регіонах підвищився, в порівнянні з попереднім тижнем, в 1,1-3,8 рази.

 

В той же час, у Білогірському, Волочиському, Городоцькому, Красилівському, Славутському, Старокостянтинівському, Старосинявському, Чемеровецькому, Ярмолинецькому районах та м.Нетішині захворюваність навпаки знизилась в 1,1-2 рази, а у Полонському та Новоушицькому районах – залишилась на показниках попереднього тижня.

Найбільш інтенсивно епідпроцес поширювався в Ізяславському та Красилівському районах.

 

"Зростанняя інфекційної захворюваності відбулось за рахунок дорослого населення (кількість хворих серед яких збільшилась в півтори рази). Серед дитячого населення захворюваність знизилась на 18%. Питома вага дітей до 17 років серед усіх захворілих зменшилась і складає 49% (попередній тиждень – 63,9%)", - кажуть у лабцентрі.

Кількість хворих на крапельні інфекції залишилась на рівні попереднього тижня, на кишкові – зросла з 83 до 103 випадків (за рахунок гастроентероколітів).

 

Джерело: khm.depo.ua

2ogoloshenya