Оксану Бочкарьову, яку партія “Слуга народу” висунула у 188 окрузі у Хмельницькій області, підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook журналіст та політичний оглядач Сергій Руденко із посиланням на постанову слідчого судді, повідомляє vsim.ua

Відповідна постанова опублікована на сайті YouСontrol, до слова, прізвища фігурантів у ній не зазначені, однак, названі посади.

Бочкарьова із 2015 року є головною лікаркою Хмельницького обласного госпіталю для ветеранів війни (ХОГВВ). Її підозрюють у розтраті 2 мільйонів гривень бюджетних коштів. Ці гроші нібито було виділені на ремонтні робити, але пішли не за призначенням. Посадовиці інкримінують статтю 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Наразі тривають відповідні досудові слідчі дії. Їх провадить відділ розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП у Хмельницькій області.

"Зазначена справа стосується привласнення у 2017–2018 роках групою осіб бюджетних коштів у розмірі більше 1,8 млн грн із 11,7 млн грн, які були виділені Хмельницькою обласною радою на виконання робіт із реконструкції системи стічних вод ХОГВВ", – написав Руденко.

Якщо провина Бочкарьової буде доведена в суді, їй загрожує позбавлення волі до восьми років.

"... невже кандидатів від Зе елементарно не перевіряли?.. Дивно, що після гучних скандалів з партійним списком, ви припускаєтеся таких прикрих помилок. Висуваєте на мажоритарний округ від партії людину, яка є фігурантом кримінального провадження, розслідування якого знаходиться в активній фазі", - резюмує Руденко.

Довідка: 188 округ - включає північну частину міста Хмельницького, Хмельницький та Волочиський райони.

2ogoloshenya