28 червня в Кам'янці-Подільському вірменська община Поділля та всієї України відзначала свято ікони вірменської Богородиці – реліквії яка шанувалася представниками всіх християнських конфесій Кам'янця-Подільського і є однією з найбільших цінностей духовної спадщини вірмен України.


Святкове дійство розпочалося із Богослужіння в каплиці Вірменської дзвіниці, яке провели голова Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви єпископ Маркос Оганесян і архімандрит Ісаак Погосян.

Також в цей день відзначається день україно-вірменської дружби. У зв'язку із цим на захід завітав Надзвичайний і повноважний посол Вірменії Тигран Сейранян.

Свято продовжилося за участю митців Хмельницької обласної філармонії, які подарували присутнім класичні мелодії українських композиторів.

Свято ікони вірменської Богородиці закінчилося спільним обідом.

Все дійство відбувалося на території зруйнованої більшовиками Вірменської церкви святого Миколая. Як відомо за період правління Сталіна в Кам'янці-Подільському було знищено велику кількість культових споруд. На сьогоднішній день, як ніколи актуальна програма із відновлення цих архітектурних пам'ятників. Так завдяки спільним зусиллям влади, меценатів та духівництва в місті був відновлений Собор Олександра Невського та Троїцька церква. Маємо надію на те, що ця справа продовжиться і в найближчий час в Кам'янці буде відбудовано Український собор на вулиці Татарській та Вірменська церква святого Миколая.

2ogoloshenya